DOMINO'S PIZZA : K.A.M.I


Hmm.....4 hari menyepi tanpa sebarang entry....bukan nak menyepi sangat pon, kadang-kadang xde mood nak create entry baru....hmmm macam mana laa nak jadi blogger tegar macam ni...??? * pemalasnya...

Semalam keluar umah...pi cuci-cuci mata sekejap kat bandar tu....result sem 3 pon tak keluar lagi....pointer pon tak tahu laa boleh maintain ke tak ni...study week hari tu,study pon macam banyak sangat nak kena cover, tapi sempat pulak hang out dengan classmates merangkap housemates...*macam pelik je ayat aku ni..



Sebenarnya, group assignment sem lepas,kitorang satu geng....banyak sangat subjek yang group assignment nya hanya kami berlima....asyik muka sama je....tak bosan ke?? mana ada bosan kalau kelima-limanya banyak cakap...ye dok..??kerjasama tu penting kan bile buat assignment group ni....


Kami hanya belima : aku, wan, ina, wani & shahir....awal-awal sem hari tu, tiba-tiba cakap kat shahir nanti habis sem 3, suruh dia belanja makan....tup tup dia belanja jugak...yela dah janji kan....??so kitorang decide makan sambil lepak kat Dataran Nilai.....tukar-tukar cerita,cakap pasal study,exam n ape-ape je laaa yang besttt....hidup ni kalau tak de kawan, sunyi tawww..!!! ase macam tak lengkap je nak happy + gurau senda...kan3..???

Lepas insyak, kami pon pi laaa 3 biji moto....: aku dgn wan ....wani n ina....shahir sorang-sorang...tak kan laa dia nak bonceng anak dara orang pulak kan...?? kawan pon kawan jugak tapi batas pergaulan kena jaga jugak kan...bukannya aku tak tahu ada orang salah paham tengok pic kami berlima dekat dataran tu...
*lupakan hal yang tak sepatutnya ditulis....so, kami decide nak makan Domino's Pizza....kawan aku si wan tu, dia cakap dia tak pernah makan kan...??malam tu termakbul laaa hajat dia nak makan, kang balik kempunan lagi, bising pulak satu rumah....
*tak baik mengata orang....



ni kawan aku : ore kelate jugok deh...namo gelaran kat U, kak yong sebab dio ganah sikit...
*na, jgn maroh aku deh...nok gocoh tunggu jupo dulu...>> ina with me....



ni wani, org pahang....orangnya banyak cakap sikit...nak interview dia boleh....tapi kena dapat permission dari mak dia dulu...



ni best friend dari sem 1...entry lama-lama banyak je pic dia aku letak...she's from Kedah....jangan kacau, yg ni ada orang dah tanda...*cik wan,ang jgn nak marah aku naaa buh gambar ang kat cni...



mata yg sembap sebab tiap malam tidow jam 5 pg...
sadisnya masa study week hidopp macam ni...



pic yg tak berapa lawa sebab sume dah laporrrr....



haaaa baru terang nampak pizza tu....yummy...!!



terkejut sebab raso pizza ko or sebab napok benda lain ni...



F.R.I.E.N.D.S.....



baru ada gambar shahir....suka sangat buat muka kan...??



pic last sebelom balik.....aku dah terlampau kenyang sebab sebelum tu dah 
pergi pasar malam....


  jom like page Domino's Pizza Malaysia....
  simply order hot & wow pizza at www.dominos.com.my



   sape -sape nak add kawan-kawan aku ni kat fb dyorang..ni link nya :

shahir
ina

LEPAK DI ICE ROOM

Boring kan kalau dok umah jer,, ada masa update blog....entry kali ni tak de apa pon yang nak diceritakan cuma terjumpa beberapa keping gambar masa dok melepak kat 
ICE ROOM....

Bercakap pasal ice -cream ni, sume orang suka makan ice-cream kan termasok laaa aku....
kalau pergi Giant tu, hari-hari aku beli...ntah kenapa gila sangat dengan ice-cream ni...sebab tu kot berat ni makin naik...sesuka hati je sumbat dengan makanan yang tak de khasiat melainkan lemak dan gula semata-mata....*tetiba merepek tak tentu pasal...

Uolls pon tahu-tahu je laa kan, hari minggu kadang-kadang student macam aku ni, bukan rajin sangat pon nak buat assignment...apatah lagi nak membaca sakan....macam hape ntah malasnya....Aku ni pulak suka pi jalan merata-rata....nasib laaa kan sape dapat aku.,,nak kena melayan tak tentu pasal....



ice-cream chocolate yang sangat sedap...!!!! campur pulak dengan biskut yang kecik-kecik tu...!!



pipi yang terlebih isipadu....inner bawal yang dipakai from tudung aidijuma



order nasi lemak kari ayam....dah lupa harganya...tapi tak de laa mahal sangat pon...!!


Banyak jugak kan aku makan..???? Dah kenyang-kenyang tu, tetiba ase nak pergi pantai...So, aku pon terus ke Bagan Lalang,Sepang....dekat jerr dengan Nilai tu....  
tak de laa jauh sangat....
bila waktu petang kan, syok jugak pi tepi pantai ni...cuci mata.....




kali ketiga datang ke sini...



tempat ni sesuai untuk photoshoot....nak honeymoon pon boleh....
Dato Lee Chong Wei pon buat majlis wedding dia kat sini taw..!!


P/S : teringin nak bawak adik-adik pi ice room...


DATO SITI AKAN LELONG TUDUNG....???


Buat entry ni pon bukan untuk gosip tapi menurut sumber, Dato Siti Nurhaliza akan melelong 2 helai tudung rekaannya berjenama Fareeda bagi membantu penghidap HIV/AIDS pada malam Persembahan Makan Malam Amal Tahajjud Cinta...Ia termasuklah tudung yang dipakai pada sidang media majlis tersebut....

Majlis itu bakal diadakan pada 30 Januari 2013 bertempat di Hotel Grand Hyatt 
pada jam 8 malam....
Dato Siti akan mengadakan persembahan tersebut selama 30 minit dan bakal menggayakan kedua-dua helai tudung tersebut....mesti cantik kan...?? Paling istimewa tudung tersebut adalah hasil rekaannya sendiri cuma mendapat bantuan daripada Fareeda....
(Untungnya kalau dapat sehelai...!!! )*Tetibe je aku ni.....







  P/S : Warna merah sangat cantik apabila digandingkan dengan warna hitam 
tapi aku masih jarang combine kan kedua-kedua warna tersebut...


SALAM MAULIDUR RASUL

Selamat pagi uollssss....tetibe update blog pagi-pagi buta macam ni....
hari ni kan Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W....ore kelate kato nyambut maulud.....
bersemangat lepas subuh terus buka lappy....

Memandangkan hari ni hari cuti, asenya nak kuar pi jalan-jalan dengan family....semalam pergi jemput adik di Kota Putra....hohohoho rindunya sebab dah lama tak jumpa....

Peringatan sesama kita, banyak kan berselewat untuk baginda Nabi Muhammad S.A.W.....


ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻭﺳﻠﻢ ﻭﺑﺎﺭﻙ ﻋﻠﻰ ﺧﻴﺮ ﺍﻟﺨﻠﻖ ﻣﺤﻤﺪ ♥


ﻗﺎﻝ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺳﻠﻢ : " ﻣﻦ ﺻﻠﻰ ﻋﻠﻲَّ ﺻﻼﺓ .ﻭﺍﺣﺪﺓ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﺑﻬﺎ ﻋﺸﺮﺍً ". ﺭﻭﺍﻩ ﻣﺴﻠﻢ






  Teruskan berdoa, berselawat dan berzikir untuk Nabi kita yang tercinta.....


PENAMPILAN TERBARU DATO SITI NURHALIZA

Hmmmm....semua orang sibuk bercakap yang Dato Siti Nurhaliza, penyanyi No. 1 negara tu sudah mula berhijab....macam tak caye uollsss.....( dah terkena penangan FL)...

Alhamdulillah, ramai artis sudah berhijrah ke arah yang baik...teruskan berhijab mengikut panduan Islam...Ustaz cakap kalau tengok orang free hair, doakan mereka berubah dan terima hidayah...tak semestinya kalau tak pakai tudung, selamanya tak pakai tudung....hidayah tu kan milik Allah....

Jom tengok penampilan terbaru Dato Siti....pic ni semua aku cilok dari Google....just kena buat full image untuk gambar lebih jelas....






  P/S : semoga kita jugak berubah ke arah yang lebih baik....
kalau dah baik, boleh jadi makin terbaik....kalau belum cukup baik, maka tambahkan keimanan kita supaya lebih dekat dengan pencipta kita...


DRAMA TERBARU : SEHANGAT ASMARA



Bermulanya 21/01/2013, drama Sehangat Asmara adaptasi daripada penulis novel terkenal, Aisya Sofea sudah mula ditayangkan di Astro Mustika HD 134 bagi menggantikan drama 
Adam & Hawa yang sememangnya mendapat sambutan hangat..

Drama bersiri sebanyak 33 episod ini mesti mendapat sambutan yang baik daripada peminat-peminat novel...

Drama ini telah dibintangi oleh pelakon-pelakon terkenal tanah air....
Bintang utama mestilah Adi Putra dan Rita Rudaini....Gandingan yang sangat mantap...
Turut membintangi drama ini adalah Shah Jaszle, Afzan Rahman, Izreen Azminda dan 
Nur Fureena..






SINOPSIS


Kamilia Najwa & Zainal Arief. Cinta pandang pertama mereka memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga. Namun, badai asmara mereka sentiasa membakar di sebuah bilik kecil di Oxford dengan janji sehidup semati.

Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti! Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji akan kembali lagi. Sejak itu hingga menginjak sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.



Tanpa diduga, Zainal muncul kembali. Datangnya untuk menuntut Misya, anak comel yang selama ini ‘disembunyikan’ oleh Kamilia. Dendam kesumat Kamilia terhadap Zainal tidak pernah padam. Anehnya, ‘dendam rindunya’ terhadap lelaki itu lebih kuat dan mengusik perasaannya.


Benarkah dia membenci lelaki itu? Dan hipokritkah Zainal bila menyatakan hanya Kamilia seorang di hatinya....


















Sape-sape nak link video ni (full episode) boleh laaa download di sini.....

 ~~SELAMAT MENONTON ~~



10 GAMBAR PERKAHWINAN BLOGGER NAMEE ROSLAN


Entry ni ditujukan khas buat akak namee roslan yang telah selamat melangsungkan perkahwinan bersama pasangannya...khabarnya usia perkahwinan mereka baru mencecah 3 minggu...
ramai rakan-rakan blogger yang dah kawin.....aku je lambat lagi...

So, nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU....
SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE AHIR HAYAT...

pic ni aku cilok daripada page fb akak namee (hanya sekeping)  n selebihnya credit to aindzaya....
koleksi gambar daripada Mukhriz Latif & Udey Ismail Photography memang lawa sangat2...






















 P/S : thanks to aindzaya and kalau suka boleh laaa terjah page 
jangan lupa tekan like untuk page mereka....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...