NEW PRODUCT REVIEW : ACER ASPIRE P3 CONVERTIBLE ULTRABOOK™



Acer has launched a new Ultrabook that can be used as either a traditional laptop or a slate/tablet device. The P3 will also come with a stylus. The Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook is essentially a Windows 8 slate that connects to a pretty nifty Bluetooth keyboard case. All the hardware and clever stuff can be found in the 19.75 mm thin slate itself.




There is only a certain amount of things you can do when part of a media scrum while you’re using a brand new laptop with a dodgy internet connection (as was the case during our time with this product). The P3 was very responsive to the touch and felt pretty quick. Acer calls the P3 an "ultrabook convertible," and that's a fairly apt description: it's a tablet and detachable keyboard dock running Windows 8. Besides that, it is inspired by Intel.  The fast Intel Core i3 and Core i5 processors definitely provide the P3 with ample amount of oomph. The P3 only took a few seconds to complete the classic Ultrabook™  test of putting it to sleep and waking it up again.




The P3 comes with a built-in Acer Crystal Eye HD front webcam captures video in 720p HD, bringing life to video web chats while the 5MP back camera captures photos in high resolution, which is more than enough for a hybrid device. The new Ultrabook features a 60GB or 120GB SSD for powering on the device and retrieving data quickly and securely. It is extremely ultraportable notebook & you should have one..!



In addition, consumers are moving to a touch-centric way of computing for most of their everyday tasks, such as web browsing, checking email, applications and entertainment. It's really easy for us to make a job. It also makes touch computing even more powerful by providing consumers with the responsive performance, fast boot times, and long battery life.

Let see this video & have a fun!



  so, grab it now ! 


CUBA RASA MEATBALL ABANG BURN


Tetibe rajin pulak aku buat entry pasal burger bakorr abang burn yang femes emes tu....actually, aku suka sangat dengan burger bakar abg burn ni sebab lain glerrr kot dengan yang kat kedai biasa....aku pernah makan burger abg burn kat seremban..kalau masih ingat jom terjah entry yang lepas menternak lemak dengan burger bakar abang burn...hmmm masa makan tu, memang ase nikmat betol-betoll laaaa....

Tapi kali ni apa yang aku nak kongsikan adalah meatball abang burn yang 100% daging....takde sekecil cinonet pon tepung dalam meatball tu....amboi! bukan main aku promote kat readers aku....aku dapat taw pasal meatball ni daripada cik epal,irine & FL...lepas tu, fatin suhana, yuyu & kembar ida & ina pon ada buat entry pasal meatball ni....aku ape lagi, sentap sekejap ase nak try....bila aku balik kelantan, siyes aku tak jumpa kedai yang jual burger bakar....so, malam tu aku pon terus ke MMA Santai Corner untuk order meatball...


















\





Tak sampai 10 minit, meatball aku dah siap & masih panas....huhuhu....memang tak saborr laa aku nak melantak secepat yang mungkin....tapi, malam tu aku tak bawa kamera...talipon pon macam hape dah low battery, maka aku tak snap laa pic meatball yang aku order....memang kadang-kadang ase geram je kalau tak dapat amik gambor banyak-banyak...nak bawa dslr tu, memang malas sebab saiz dia yang besar gedabak tu,aku tak boleh nak sumbat dalam handbag aku....sekarang ni tak pelah aku usung tab aku je ke mana-mana...lagi mudah & cepat kerja aku....



pic ni sume aku amik dari page abg burn....kot laaa nak tengok macam mana rupa meatball abg burn tu....
meatball ni dimakan bersama mushroom brown sauce & ada burn wedges sekali....sangat sedappp & menyelerakan....sos dia sangat pekat & secukup rasa....bukannya cair macam kuah roti canai...harganya pon murah...cuma RM 9.90....sebelum abg burn cipta menu ni, ramai yang cakap meatball kat ikea sangat sedap tapi aku tak pernah pulak try....lagipon jauh dong mau pi ke sana...sebelum makan, aku kira dulu meatball tu ada berapa...semuanya ada 10 biji, & burn wedges tu ada 5 ketul...kalau makan berdua, boleh laa bahagi dua meatball abg burn tu, sorang lima biji...tapi kalau aku, kaw kaw aku makan sume...!!!






Ada sesetengah pelanggan yang komen kalau beli bungkus, pekerja abg burn tak letak mushroom brown sauce tu tapi sepanjang pengalaman aku menikmati burger bakorr ni or meatball, servis mereka sangat baik,sama dengan kualiti makanan mereka....masa aku beli meatball hari tu, aku beli bungkus jugakkk...bukan makan kat kedai, balik umah berasap je meatball aku dengan kuah dia tu sampai tak sabor-sabor aku nak makan...maybe costumer yang terkena tu, pekerja dia lupa nak letak kot....

tapi bagi aku, abg burn punya servis & tahap kebersihan memang tip top..!! diorang layan costumer dengan terbaik sekali...abg burn pon dah buka banyak cawangan di seluruh malaysia ni..kalau tak silap, dah ada 14 jajahan...emmm tapi kat kelantan tak de lagi....sedihnya diriku.....kadang-kadang balik umah kalau nak makan burger terpaksa pi supermarket beli burger, salad, roti, sos & mayonis & masak sendiri...tapi tak kisah, sekali sekala tukar-tukar selera pon ok jugak kan??

 nak info selanjutnya boleh klik sini website abang burn & jangan lupa like page fb burger bakar abang burn...boleh laa survey menu mana yang berkenan di hati....

PRIVATE EVENT WITH FCC PART TWO


blog aku dah bersawang!!!! ok dah mula nak menjerit sana sini....hi readers! sorrryyy banyak-banyak lambat update blog disebabkan aku benar-benar sibuk bila sampai ke Nilai....aku hanya sempat on9 fb, tweet sekejap, lepas tu terus off lappy....huhuhu amat menyedihkan!!

pasal event FCC, aku akan sambung utk part two....kadang-kadang ase malas nak buat part-part ni, dah taw diri ni memang takkan sempat update yang baru....event FCC hari tu memang sangat meriah dan dapat berjumpa dengan blogger yang lain jugak...sumpah aku tak de mood masa taip entry ni tapi paksa diri untuk update jugak....



suka sangat bergamborr kat sini...

lepas aku dok pung pang pung pang melantak segala benda, event tu bermula & host pada hari tersebut ada lah Sasha Elite...dia sangat tinggi + putih + hidung mancung tahu??? *kenapa dgn ayat aku ni?...ada games, sesi make up bersama MUA,makan-makan, borak-borak & macam-macam lagi....masa tu , aku tengok akak namee kena make up...waaahhhh sentap sekejap, lain terus muka dia lepas kena touch up dengan produk FCC....lepas dia siap make up, kami snap pic together gether lagi...wahahahha...ayat aku agak skema kadang-kadang sebab aku perlu practice lebih...aku dah memilih untuk berkecimpung dalam dunia journalism....



Sasha Saidin (Elite), host untuk event fcc...



snap pic lagi dgn kak namee, dia baru lepas kena make up...

aku cuba review compact powder yang bersesuaian dgn kulit aku....tetibe dgn aku sekali kena make up...dahlaa aku ni tak pernah kena make up, MUA aku pada event tersebut adalah kak reen...dia sangat sporting....tapi aku je yang malu-malu kucing....orang suruh pejam mata, aku bukak mata...orang suruh angkat muka, aku tunduk...memang jenis tak ikut arahan aku ni.....nasib baik akak reen tak lempang aku laju-laju...heheheheh...masa tengah make up tu, aku tak boleh tengok manager dia yang lawa tu lauch diorang punya product...sebab masa tu aku membelakangi stage....huhuhu



bersungguh benar aku pejam mata....



kak reen yang sangat tekun make up kan muka aku....



ni laaa produk baru fcc, CC CREAM...




lawa tak manager dia....??

lepas kena make up, tetibe ase lebih berkeyakinan, macam hape ntah aku ni, berkeyakinan laaa sangat....!! wahahaha...tak tahannya snap pic dgn kak namee lagi, suka sangat!! jumpa fatin suhana & snap pic dgn dia jugak....jumpa dengan kak ati, MUA yang sangat baik & peramah...macam tak nak balik je....



lepas siap kena make up, kami pon snap pic sama-sama...aku rasa ok & 
tak heavy muka aku....Thanks akak!



dengan akak namee lagi cuma kali ni kami sama-sama lepas kena make up...



bersama blogger.....


makan sambil amik gambar....hehehe....



sebelum balik, naik dulu atas stage ni sambil pegang goodies bag....excited dapat
 cc cream...



with fatin suhana, blogger yang femes emes....dia sangat friendly tahu?? 
2,3 kali aku snap pic dgn dia...


sebelum tamat majlis, staf FCC sibuk mengedarkan goodies bag kepada jemputan-jemputan diorang...partner aku dapat day cream & eye shadow...paling best dah jadi hak milik aku!! dan aku of course laaa dapat diorang punya produk baru iaitu CC CREAM..!! esok terus guna...sangat best & tak berminyak......sampai hari ni aku guna sebab sangat-sangat beshhhh bila guna....ase ringan & ase macam tak pakai krim pon....haaaa ko, aku nak habaq ni memang ohsem gle product dia....



So, aku suggest korang beli laa CC Cream ni sebab banyak kelebihan sangat-sangat....untuk student macam aku ni, asyik berendam dalam air cond je menyebabkan kulit kering tapi bila pakai CC cream ni, still fresh macam susu lembu....eh ya ke ?? kalau tak caye jugak, cepat-cepat laa pergi beli dengan kadar segera! macam aku ni dok kat Nilai, susah nak cari produk ni, aku beli dia punya compact powder pon kat terminal one, seremban or kat plaza metro, kajang...jauh bebenor pi beli bedak!! hahahaha tapi tak pe, puas hati sebab ni brand halal & kualiti nya sangat memuaskan hati....

sebelum balik, aku makan lagi & ada setengah cup aku bawa balik untuk housemate....siyes sedap wooo makanan dia...kerja aku asyik makan buah je 24 jam....heheheh....lepas tu, aku snap pic dengan blogger - blogger yang lain termasuklah MUA...sume peramah...sebelum balik jugak, aku beli make up remover, sebab dah kena make up, nanti balik senang nak cuci....sebenarnya nak beli compact powder tapi dah abis...kesian kat aku & 2 hari lepas tu kena pi Seremban beli sendiri....



4 cup ni, aku bawa balik ke rumah...


sempat lagi makan keropok lekor & cheezy wedges sebelom balik...


bloggers yang cun melecun...



bersama kak ati, & blogger yang baru kenal...


tetibe snap pic ni....



berada di luar club house...


this is my sticker name...


ni pamplet yang aku dapat dlm goodies bag.....



partner aku yang bagi....


ni laa cc cream yang aku dapat....kiut nye!!





















compact powder & make up remover yang aku beli....

                    So, sape-sape yang ase berminat nak beli produk ni, boleh laaa like page fb FCC-Farmasi Colour Cosmetic & pm mereka dengan segera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...