JOM MAKAN KAT NUFFNANG FOOD FESTIVAL

 

Sebenarnya dah lama sangat aku tak update blog...bukan tak nak update tapi sejak bermulanya semester baru, rase macam tak cukup masa je....mencikkkk!!!!
Lagi-lagi sekarang ni asyik kena buat news je memanjang....makin naik serabut kepale otakk ni kau tahu? Nasib baikkk Nuffnang invite aku pi event Food Fest kat Sunway Pyramid...bolehlaaaa melantak tahap tak ingat dunia!!! 

Maka dengan sesungguh hatinye aku ke sana untuk makan & makan...mane tak nye, orang sibuk dengar kursus teori, aku sibuk terbayangkan makanan kat Food Fest.. sampaikan cikgu kat depan tu ponn aku dah bayangkan ayam Nando's...muehehehe...teruknya lahai!!!
Dah sampai kat Sunway Pyramid tu, aku terus register...lepas tu dapat laaa macaroon warna biru & benda yg sepatutnya...Terus simpan dlm beg utk buat bekal balik nanti...hahaha...kot lerrr lapar dalam keta nanti, boleh ngappp terus macaroon kiut tuuuu!!!

Kalau korang nak tahu, sepanjang Food Fest ni berlangsung, korang boleh makan ape - ape jerrr yang korang nak dengan syarat korang mesti tweet dulu..nampak pelik bukan? Tapi Nuffnang berjaya organized kan jugak Festival makanan tweet yang pertama kat Malaysia ni...itu jugak bermaksud yang korang mesti ada akaun twitter, bwa smartphone &  jugak power bank....baru laaa senang nak tweettttt!!! & baru laaa mudah kerja korang nak makan puas - puas...iye dok?



Benda yang mula-mula sekali aku sentap adalah Crispy Popiah..sedappp wooo tapi lupa pulak nak amik gamborrr!! Disebabkan jugak terlalu dahaga, aku terus tweet nak minum juice works...sumpah sedappp glerr jus ni sebab air dia campuran buah tembikai + laici...ade laaa dalam 4 gelas kot aku dok ulang alik minum benda alahh ni....!! 

Pastu aku terus turun bawah...al maklumlahhh banyak sangat gerai...pening kejap nak makannnn!! 
Tetibe aku ternampak booth Nando's....makkkk aiiii sedapnye tengok ayam dia....dapat cicah dengan sos peri-peri pulak...sekali aku tuang yang extra hot sos tahu? makan pon sambil bunyi tskkkk tskkkk...pedasss weh habaq hang! tapi serius tahap mati dalam banyak-banyak booth aku paling suka makan ayam Nando's...korang pon patut cuba! 
konfem tak menyesal!!



 And then nampak ayam lagi tapi kali ni ayam penyet...tapi sedap jugakkk...kali ni dari booth waroeng penyet kalau tak silap aku...not bad sebab partner aku suka glerr dengan ayam penyet dari booth diorang tapi aku still jatuh cinta dengan Nando's selamanya!! hahahahaaha


Rasa kenyang sebab dah rembat ayam banyak tapi nak makann lagi sampai gemokkk....!!hahahahaha..aku cuba cari dessert...kot laaa terjumpa kek ke...tup tup ada jugak booth Lifetime yang ada macaroons kiut miut...dia cakap tweer for charity & lepas tu boleh pilih nak macaroons or cupcakes...alahaii kenapa laaa kiut sangat kan? aku tweet sekali & cakap nak macaroon warna pink! hikssss excited dapat macaroon sampai kunyah malu-malu...kihkihkih...tapi aku dapat dua taw macaroons sebab satu lagi partner aku tolong tweet...sebenarnya boleh je tweet banyak-banyak kali tapi simpan perut sebab banyak lagi benda lain aku nak sumbat..!!

Lepas tu sanggup lagi beratur semata-mata nak dapatkan Hotdog 1901...begitulah namanya setelah aku cuba membacanya berkali-kali...aku ponnn suka jugakkk makan roti sekali dengan sosej ni...alang-alang dah jumpa memang sanggup laa tunggu untuk tweet...
tak gituuu??


Penattt wehhh jalan sana sini tapi nasib baik laa kan dapat makan puas-puas...Aku of kosss laaa sambung lagi..kali ni pergi booth maggi pulak sebab dah terbayang dahhhh dapat makan maggi panas-panas...dari kuali terus masuk mulut....!!haaa kau mampu? Sebenarnya dari kuali terus ke dalam mangkuk kertas tuu...tapi tak pelahhh kan, boleh makan sambil menikmati keenakan maggi kari...ada sayur & telur pulak tu..!! Lagi happy sebab dapat maggi cup free!!boleh makan lagi bila balik nanti..



Haaa kau sampai terlupa nak cakap, masa kat sana aku terjumpa pulak si kupu - kupu kecik tu...sape tak kenal kan Yuyu Zulaikha, blogger femes tuuu!! suara dia pon kiuttt je....dapot lerr aku bergamborr dengan dia kejap...dia sangat friendly + comel + peramah...memang untung laaa si onejet tu dapat dia...tak lama lagi diorang dah nak kawennnn!! 
aku pulak yang excited!


Dah siap makan-makan tu, aku naikkk lerr atas pulak nak cari air...kali ni aku tweet untuk yakult...minuman susu kultur yang boleh menyihatkan tubuh badan..amboii kemain ayat aku! Lepas tu kembang hidung sebab yakult retweett balik aku punya status tadi..!!rasa macam tak cukup lagiii air dalam tubuh aku ni sebab aku makan tadi memang banyak glerr...aku tweet lagi untuk Vineg Plus...yang ni ohsem gler dia punya jus...memang aku suka sangattt!! dahlaaa likat & pekat, rasa dia pulak campuran buah-buahan...yang aku dapat banana + pinepapple + apa ntah lagiiii.....lupaaa daaaa....partner aku dapat dragon fruit....yang dia pon aku rembat jugakkk!!

Rasa macam lama sangat sebab tengok jam hari makin nak gelap...fikir fikir nak balikk dah tapi tetibe aku ternampak aiskrim...yang ni memang tak boleh tinggall laaaa...aku nak makan jugakkk!! memang sedap glerr laa Premium Ice Cream ni...New Zealand Natural kau tahu? aku sempat tweet dua kali...
maka 2x jugak laa aku dapat makan aiskrim ni...
teruja wehhhh!!


Last but not least, minuman terakhir yang aku dapat adalah Chatime....yang ni tak boleh tweet, kena masuk instagram maaaa....aku dengan senang hatinye amik gamborr terus upload masuk instagram...setel & terus pilih nak air flavour ape...aku pilih yang Hazelnut punya flavour + coffee bean jelly....
besttt wehhhh!!



Sebenarnya festival tu sampai malam tapi aku ada hal lain...lagipon aku memang dah kenyang glerr...
lepas solat maghrib, aku terus blahhh...!! tapi sebelum tu, sempat lagi aku snap pic kat Sunway Pyramid ni...dahhh lawaaa sangat...!


Terima kasih Nuffnang sebab jemput aku datang event ni...nanti tahun depan, buat lagi ea!! untuk partners Nuffnang jugak, terima kasih sebab sediakan makanan yang sedap-sedap dan bagi layanan terbaikkk!! kompem aku serbu lagi untuk event akan datang,...booth-booth korang memang ohsem glerr!! thanks again!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...