JOM SAMA-SAMA MERIAHKAN KONSERT AMAL FOR RABIA


Hai semua!

Aku sebenarnya tak de apa pon nak tulis...tapi disebabkan ada sedikit perasaan tanggungjawab sebagai seorang student mass communication, maka aku perlu lah sentiasa meng'alert'kan diri dengan keadaan semasa walaupon aku sebenarnya bukan jenis yang rajin untuk membaca newspaper setiap hari....

Pernah dengar perkataan RABIA? Aku rasa memang ramai sangat yang dah pernah dengar perkataan ni & kalau nak bergamborr sekarang pon sibuk je nak buat simbol RABIA tu kannn?



Aku tahu ramai yang bersimpati & ramai jugak yang nak hulurkan bantuan....tapi kadang-kadang kerana sikap kita yang sentiasa endah tak endah menyebabkan kita tak pernah bagi sumbangan apa pon untuk membantu mereka....am I right? 


So, aku nak jemput korang semua or sape-sape je yang terbaca entry aku ni, jom sama-sama kita meriahkan Konsert Amal for Rabia....Apa kata korang tunjukkan kepekaan & keprihatinan korang terhadap pergolakan yang berlaku di Mesir, Palestin, Rohingya & Syria....tak nak tunjuk banyak pon, tunjuk sikit pon jadilah ek?


Tapi,aku sarankan sesangaattttt kita sebagai umat Islam ni prihatin laaa sikit dengan krisis yang melanda umat Islam negara lain...nak mengharapkan diri kita berjihad kat sana macam mimpi pulak kan? memang semua orang bagi tembakan doa setiap kali lepas solat, tapi......banyak pulak aku membebel.....


tapi cuba korang bagi sumbangan dalam bentuk wang ringgit...kita tak tahu wang yang kita salurkan tu,silap-silap dapat bagi diorang makanan ke, pakaian ke....korang fikirlah dengan duit yang korang derma tu & kalau insan yang dalam kesusahan tu mampu teruskan hidup berpunca daripada sumbangan kita, Allah limpahkan pahala berkali ganda tahu?


So tak rugi pon kalau menderma kan? Semakin banyak kita memberi, semakin banyak juga kita menerima even tak dapat wang ringgit pon, mungkin Allah bagi ketenangan hati, anak soleh...Rezeki Allah kan luas....


























Konsert ni di bawah anjuran Pelajar Komunikasi USIM...dengan kerjasama TV Al-Hijrah,Aman Palestin & lain-lain...aku tak mampu nak sebut semua sebab aku bukan di bahagian sponsor....hahahaha...Turut sama memeriahkan konsert adalah selebriti terkenal tanah air....memang gempakkk abis....!!nampak tak muka sape yang datang konsert...kalau tak nampak, cam laaa tu memang korang kena support
 & datang konsert ni....!!

Meh sini aku perkenalkan artis mane yang join konsert ni :





BIENDA

Dulu lagu-lagu dia kerap jugak dimainkan di setiap corong radio & TV....tapi lepas kawenn ni, senyap je kan....? if korang rindu sangat nak tengok dia & dengar suara dia, sila hadir pada malam tersebut..heeee







YATT HAMZAH

Teruja sangat aku sampai letak dua keping gambar dia....sape tak kenal kan dengan artis yang baru berhijab ni, muka dia pon dah kerap masuk majalah & sibuk penuhi jemputan sana-sini...Info terbaru, beliau baru je habis fashion show dengan Moslema in Style... kalau tak silap aku,3 hari lepas di PWTC....sape yang teruja macam aku jugak, boleh beli tiket dengan segera...kang abis, jangan salahkan aku pulak!





HELIZA HELMI

Si cantik manis bermata bulat ni, makin menjadi rebutan...Selain menjadi duta Cool Blog, beliau juga turut aktif dalam konsert amal...kalau nak jumpa dia depan-depan,jangan ragu-ragu....Book your ticket now!






HAFIZ HAMIDUN

Bekas anggota kumpulan UNIC ni masih lagi bergerak solo... beliau juga sangat popular dengan album Zikir Terapi Diri pada tahun 2011 andddddd kalau korang teringin sangatttt nak bertemu empat mata dengan pemilik syarikat produksi Arteffects International ni, segera laaa beli tiket ya...





ARDI HERMAN

Nama yang semakin melonjak naik....Beliau merupakan penyampai berita di TV Al-Hijrah dan merupakan seorang adik kepada Pengacara Popular TV 3, Ally Iskandar....sape nak berjumpa dengan jejaka tampan ni,sila inform kite laju-laju....




SHAM KAMIKAZE

Merupakan seorang pemuzik & komposer lagu, nama Shamril Mohamed Salleh atau lebih popular sebagai Sham Kamikaze kini semakin diterima oleh masyarakat apabila beliau tampil berubah dengan imej baru...Buat warga Usim, beliau tidak dapat hadir ketika di ICEPS tempoh hari, apa kata korang dengar dia menyanyi semasa konsert amal ni berlangsung...jangan lupa beli tiket ye!!





AZHARY

Mungkin dalam ramai-ramai selebriti, nama dia kurang menyerlah....tapi kalau korang nak tahu beliau merupakan penyanyi bagi lagu tema Kembara Tabung Haji bersama Ustaz Don yang disiarkan di TV Al-Hijrah....sedap kan suara dia? aku pernah jumpa dia, tak delahh borak depan-depan tapi pernah dengar dia menyanyi secara live masa Majlis Talk Syria sem lepas.....Dulu dia pernah bekerja dengan Astro Oasis tapi sekarang bekerja dengan 
TV Al-Hijrah...aku berani jamin korang tak kan menyesal bila dengar suara dia nanti....

nak tahu lebih lanjut mengenai beliau, boleh klik sini http://www.nasyidkini.com.my/







 Kalau nak beli tiket, boleh hubungi :

ATHIRAH HUDA : 013 6685464 
SAIFUL AZMI : 014 5232126  



Jom like page Konsert Amal For Rabia & kalau nak beli tiket secara online, 
boleh PM diorang di fb...

"SUPPORT DARI ANDA AMAT BERMAKNA UNTUK SEMUA"


PRODUCT REVIEW : PRESS CONFERENCE WITH MY BEAUTY DIARY MALAYSIA



Hello girls!

Dua minggu lepas, My Beauty Diary Malaysia invite aku untuk ke Press Conference diorang kat Kepong....Kebetulan tarikh tu aku free...jadi pi je lah kan?



Sebelum ni, aku tak pernah dengar pon nama My Beauty Diary....tsskkkk....sebenarnya My Beauty Diary punya produk adalah mask....tahu tak mask tu ape? mask adalah sejenis topeng yang boleh kita pakai apabila kita ingin menjaga kulit muka kita...kelihatan ayat di atas macam terbelit ye adik manis sekalian...





Aku yakin para gadis di luar sana pernah memakai mask ketika mahu tidur ataupon ketika mahu merehatkan fikiran....cuma terpulang kepada diri masing-masing samada mahu memakai mask jenis basah ataupon mask yang cepat kering itu...lepas tu, ditarik-tarik dari muka seperti nak terjojol kedua biji mata....

Ok fine,tak nak buat ayat berbelit lagi dahh....heheheehe....My Beauty Diary sangat terkenal di Taiwan, Hong Kong & Singapore...Mereka juga pernah memenangi anugerah HWB Award 2013 Watson Singapore pada tahun ni dan Asia Pasific TOP EXCELLENT BRAND Award pada tahun 2012....hebat bukan?

Apa yang ohsem sangat pasal mask ni adalah ia TIDAK mengandungi :-
  • Paraben Preservatives
  • Alcohol
  • Mineral oils
  • Pigments and fluorescent agents


Patented long-lasting moisturizing ingredient Cosphingo :
  1. It assists the skin to improve its moisture-retaining ability so that you can satisfy your hydration needs from all aspects.
  2. It helps dehydrated skin to regain and maintains its softness and tenderness like a baby's skin.
  3. Natural extracted patented long-lasting moisturizing ingredient Cosphingo maintain healthy skin by sealing in water for natural hydration.


Masa aku dalam majlis tersebut, diorang upgrade kan diorang punya mask....
sume sekali ada 8 jenis....
teruja habaq ang sebab sume mask dia memang superb abisss....tahu tak kenapa aku cakap macam ni...?

Aku memang suka pakai mask....mask korea & jepun lagi-lagi jadi feveret aku...tapi aku lagi jatuh cinta dengan mask My Beauty Diary sebab banyak mask yang kita boleh pilih ikut kesesuaian kulit kita....plusss kandungannya amat memelihara kelembapan kulit kita....lepas bangun tidorr je, rasa heaven sangatttt kulit muka...kelembapan terjaga + jerawat kecut + kulit halus je macam baby...hahhahaa....

Sepanjang Press Conference tu berlangsung, ada sesi soal jawab...sape dapat jawab dengan tepat,dapat goodies bag & mask....huhuhu...untung kan? ada jugak demo untuk tengok keberkesanan mask....so, salah seorang blogger ada yang volunteer kan diri untuk ke depan....yelaaaa jadi blogger ni, tak boleh nak malu-malu sangat dalam majlis....ditambah lagi dengan pertunjukan produk mask oleh model mereka yang cun melecun tu,....makin gempak lahhh kan??



So, Meh sini aku perkenalkan mask diorang....



Hyaluronic Acid Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for dry skin and for instant moisture retention.




Pearl Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for damaged skin and skin that needs softening and whitening.




Bird Nest Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for dry, rough, dark skin to enhance skin radiance.




Aloe Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for dry skin
 and to soothe and repair skin.
Optimal moisturizing. Comforting and soothing.




Arbutin Mask
Skin type : Normal skin. Especially recommended for dull skin and to achieve supple and whitened skin.




Apple Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for skin 
with large pores.




Collagen Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for skin lacking 
radiance and elasticity.




Black Pearl Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for skin lacking fairness,radiance and resilience.





Diorang pon ada jual produk lain selain daripada mask..... ada sabun, lotion, hand cream & banyakkk lagi....
korang boleh dapatkan di Watsons, Guardian, Sasa & lupa lahhh nama kedai yang lain....










buat masa ni, aku dah try dua mask : Aloe vera mask dengan pearl powder mask....kedua-duanya best & paling penting buat kulit muka aku lembap je & nampak glowing...bangun tidorrr pon masih lembap dan tak berminyak langsung...that's why aku memang cadangkan sesangattt korang try jugak...kompem korang pon akan jatuh cinta & rasa berbaloi bila dah guna nanti....

sebelom balik, kompem laaa kan aku makan dulu...sedap wehhh kalau pi event, diorang sediakan makanan...memang ase happy sangat sebab dapat manjakan perut...hahahahahaha....







Thanks May Soo (Managing Director) sebab sudi invite!


Aku jugak tak pulang dengan tangan kosong,dapat goodies bag warna pink....memang cair kat situ terus...dapat lagi kelapan-lapan jenis mask tu....boleh laaa aku try satu-satu & kalau dah habis nanti,boleh beli mana yang paling sesuai kan...terima kasih My Beauty Diary sebab memahami kecintaan aku...eh nanti! diorang bagi lagi buku nota kiut + face scrub + hand cream + body lotion....memang bahagia sesangatt hari tu....teruja wehhh dapat benda-benda comel ni....



Thanks to Butterfly Project Malaysia and My Beauty Diary Malaysia sebab bagi peluang yang sangat ohsem niiii....

 Jom like page My Beauty Diary Malaysia

OFFICIAL LAUNCH OF THE GUESS LUXE HANDBAG FOR FALL WINTER & PRE-SPRING COLLECTION



Hello everyone!!

Untuk para gadis di luar sana...lebih-lebih lagi wanita yang berkerjaya...korang patut terjah Guess Store sekarang sebab diorang punya handbag baru sangat cantikkkk & sesuai untuk pi dinner jugak taw!
Tipulah kan kalau aku cakap orang pompuan tak gile handbag....sebab korang gile handbag laa, korang wajib baca sampai habis entry ni ok?

Last week Butterfly Project Malaysia telah memilih 50 orang butterflies sempena pelancaran handbag Guess Luxe for Winter 2013 & Pre-Spring 2014...aku merupakan salah seorang yang terpilih...gituuuuu!!Seriously masa event tu berlangsung, kami diberi peluang untuk melihat & pegang diorang punya latest collection! lagak retisss dollll!!! Dress code pada hari tersebut of course laa putih!! boleh mix dengan macam-macam colour...




sekarang ni aku perkenalkan Guess punya latest collection for........... 

FALL WINTER 2013



MY G'S


PATTY


PATTY


PRIMROSE


PRIMROSE


TIMELESS






PRE-SPRING 2014


GOLDEN CAGE


GOLDEN CAGE



TILDA


TILDA



Tapi ada jugak koleksi lain yang diorang pamerkan...still nice and beautiful...






Aku sibuk amik gambar sana sini sambil borak dengan blogger lain....exciteddd woooo setelah sekian lama tak jumpa diorang! dengan kak sabby prue last aku jumpa dia masa bulan 4 kat event fcc...untuk kali ni,dapat jumpa dengan ketiga-tiga sabrina...plusss excited dapat jumpa Mamasan Tammy...kitorang bertegur pon kejap je...tak sempat nak snap 
pic together..

Pihak Guess ada jugak buat Instagram Contest...3 pemenang bertuah akan dapat hadiah handbag daripada mereka! Wahhhhh!! Teruja habaqqq ang!! semua orang sibuk dengan smartphone masing-masing...sibuk nak amik pic dengan favourite handbag! lepas tu terus upload kat instag....aku pon macam tu jugak! sambil upload,sambil makan....!! sedap wehh makanan diorang...













So,congratulations to Reiko (1st place), Sabby Prue (2nd place) and Lisa for (3rd place)...
diorang sume dapat hadiah handbag yang harganya beratus-ratus ringgit!




Sebelum balik,aku bergamborr dulu laahhh dengan bloggers lain....harap dapat jumpa lagi untuk event akan datang & aku jugak tak pulang dengan tangan kosong....Thanks Guess Luxe for goodies bag,pendrive & scarf!

  Special thanks also for Butterfly Project Malaysia sebab sudi invite
 & bagi peluang yang ohsem ni!Love u!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...