PRODUCT REVIEW : PRESS CONFERENCE WITH MY BEAUTY DIARY MALAYSIA



Hello girls!

Dua minggu lepas, My Beauty Diary Malaysia invite aku untuk ke Press Conference diorang kat Kepong....Kebetulan tarikh tu aku free...jadi pi je lah kan?



Sebelum ni, aku tak pernah dengar pon nama My Beauty Diary....tsskkkk....sebenarnya My Beauty Diary punya produk adalah mask....tahu tak mask tu ape? mask adalah sejenis topeng yang boleh kita pakai apabila kita ingin menjaga kulit muka kita...kelihatan ayat di atas macam terbelit ye adik manis sekalian...





Aku yakin para gadis di luar sana pernah memakai mask ketika mahu tidur ataupon ketika mahu merehatkan fikiran....cuma terpulang kepada diri masing-masing samada mahu memakai mask jenis basah ataupon mask yang cepat kering itu...lepas tu, ditarik-tarik dari muka seperti nak terjojol kedua biji mata....

Ok fine,tak nak buat ayat berbelit lagi dahh....heheheehe....My Beauty Diary sangat terkenal di Taiwan, Hong Kong & Singapore...Mereka juga pernah memenangi anugerah HWB Award 2013 Watson Singapore pada tahun ni dan Asia Pasific TOP EXCELLENT BRAND Award pada tahun 2012....hebat bukan?

Apa yang ohsem sangat pasal mask ni adalah ia TIDAK mengandungi :-
  • Paraben Preservatives
  • Alcohol
  • Mineral oils
  • Pigments and fluorescent agents


Patented long-lasting moisturizing ingredient Cosphingo :
  1. It assists the skin to improve its moisture-retaining ability so that you can satisfy your hydration needs from all aspects.
  2. It helps dehydrated skin to regain and maintains its softness and tenderness like a baby's skin.
  3. Natural extracted patented long-lasting moisturizing ingredient Cosphingo maintain healthy skin by sealing in water for natural hydration.


Masa aku dalam majlis tersebut, diorang upgrade kan diorang punya mask....
sume sekali ada 8 jenis....
teruja habaq ang sebab sume mask dia memang superb abisss....tahu tak kenapa aku cakap macam ni...?

Aku memang suka pakai mask....mask korea & jepun lagi-lagi jadi feveret aku...tapi aku lagi jatuh cinta dengan mask My Beauty Diary sebab banyak mask yang kita boleh pilih ikut kesesuaian kulit kita....plusss kandungannya amat memelihara kelembapan kulit kita....lepas bangun tidorr je, rasa heaven sangatttt kulit muka...kelembapan terjaga + jerawat kecut + kulit halus je macam baby...hahhahaa....

Sepanjang Press Conference tu berlangsung, ada sesi soal jawab...sape dapat jawab dengan tepat,dapat goodies bag & mask....huhuhu...untung kan? ada jugak demo untuk tengok keberkesanan mask....so, salah seorang blogger ada yang volunteer kan diri untuk ke depan....yelaaaa jadi blogger ni, tak boleh nak malu-malu sangat dalam majlis....ditambah lagi dengan pertunjukan produk mask oleh model mereka yang cun melecun tu,....makin gempak lahhh kan??



So, Meh sini aku perkenalkan mask diorang....



Hyaluronic Acid Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for dry skin and for instant moisture retention.




Pearl Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for damaged skin and skin that needs softening and whitening.




Bird Nest Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for dry, rough, dark skin to enhance skin radiance.




Aloe Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for dry skin
 and to soothe and repair skin.
Optimal moisturizing. Comforting and soothing.




Arbutin Mask
Skin type : Normal skin. Especially recommended for dull skin and to achieve supple and whitened skin.




Apple Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for skin 
with large pores.




Collagen Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for skin lacking 
radiance and elasticity.




Black Pearl Mask
Skin type : Normal skin types. Especially recommended for skin lacking fairness,radiance and resilience.





Diorang pon ada jual produk lain selain daripada mask..... ada sabun, lotion, hand cream & banyakkk lagi....
korang boleh dapatkan di Watsons, Guardian, Sasa & lupa lahhh nama kedai yang lain....










buat masa ni, aku dah try dua mask : Aloe vera mask dengan pearl powder mask....kedua-duanya best & paling penting buat kulit muka aku lembap je & nampak glowing...bangun tidorrr pon masih lembap dan tak berminyak langsung...that's why aku memang cadangkan sesangattt korang try jugak...kompem korang pon akan jatuh cinta & rasa berbaloi bila dah guna nanti....

sebelom balik, kompem laaa kan aku makan dulu...sedap wehhh kalau pi event, diorang sediakan makanan...memang ase happy sangat sebab dapat manjakan perut...hahahahahaha....







Thanks May Soo (Managing Director) sebab sudi invite!


Aku jugak tak pulang dengan tangan kosong,dapat goodies bag warna pink....memang cair kat situ terus...dapat lagi kelapan-lapan jenis mask tu....boleh laaa aku try satu-satu & kalau dah habis nanti,boleh beli mana yang paling sesuai kan...terima kasih My Beauty Diary sebab memahami kecintaan aku...eh nanti! diorang bagi lagi buku nota kiut + face scrub + hand cream + body lotion....memang bahagia sesangatt hari tu....teruja wehhh dapat benda-benda comel ni....



Thanks to Butterfly Project Malaysia and My Beauty Diary Malaysia sebab bagi peluang yang sangat ohsem niiii....

 Jom like page My Beauty Diary Malaysia

2 comments:

  1. aw.. look at the mini mask on your hand! i can give it to my cat! hehe..

    i would love to try the black pearl mask!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha....your cat? ramai yg berebut nak pakai black pearl....heee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...