FOOD REVIEW: WESTERN FOOD SEDAP DI AUSTIN STEAK HOUSE, BANGI


Hai uolls..

Korang suka tak makan western food? kalo aku, aku suka! sangat suka dan paling gemar adalah jenis steak or pasta. omputeh sangat aku ni..ngeh ngeh ngeh. well, aku memang penggemar western food tapi tu tak bermakna aku tak suka makanan kampung. aku suka jugak kalo dapat makan ulam, ayam bakar ke, best kan? mane-mane pon sedap.

Kali ni, aku nak share satu port western food sedap kat bangi. heee masa study kat nilai dulu, aku lebih suka makan kat bangi berbanding nilai. maybe sebab lebih banyak pilihan kot tapi gile ko, takde lah hari-hari aku ke bangi. depends on mood jugak and depends pada ongkoss jugak. paham jelah student, sengkek lebihh!

Kat bangi banyak tempat makan yang best-best. sumpah best! tapi bab western food dan kena dengan tekak aku, aku lagi suka makan kat Austin Steak House, Seksyen 7. landmark nye kedai ni dekat dengan red wok. taw tak red wok tu ape? red wok tu tempat makan steamboat paling berbaloi dan tersedaappp!
Kalu korang dari giant bangi, terus je sampai jumpa roundbout, lepas tu amik kiri, straight je sampai jumpa trafic light,tapi jangan pandai-pandai belok kanan. lepas trafic light tu, ko akan nampak kedai koboi-koboi kat atas bukit sebelah kiri, ada nama austin steak house, yelah tu. tapi kalo ko dah sampai red wok, maknanya kena patah balik. faham?


morocco chicken rice-rm 11.90

sizzling steak-rm 16.90

Kenapa aku suka datang sini? First, aku suka makanan kat sini. sedap dan murah! ko bayangkan satu plate spaghetti dalam rm9 macam tu je, dahla portion besar! satu plate boleh share 2 orang. gile murah! kat sini menu paling meletop adalah chicken golden blue, price dalam rm10.90. ramai order chicken golden blue sebab dalam tu ada cheese, bile ko geget je, memang ase cheese tu..muak weh nak habiskan sorang-sorang.

Second, aku suka servis kat sini. setakat aku pergi ni, tak pernah lagi diorang serve menu aku lambat dan tak pernah tertukar. kalo ko pi 10 orang pon, tak pe. wak lek je tunggu turn korang. nanti menu tu akan sampai sekali. best tak? Third, aku suka deco kat sini sebab ala-ala koboi dan macam style inggeris giteww.hee

spaghetii-rm 9.90

sirloin steak- rm14.90

Kalo tanya aku, apa makanan kegemaran aku kat sini, aku pilih black pepper steak + chicken golden blue..
bagi kategori nasi, aku pilih morocco chicken rice. kat sini pon ada serve makanan lain jugak. macam makaroni, single fries, mushroom soup dan ape-ape lah yang sedap!

Bab beverages pulak, ni aku pesan awal-awal. satu gelas air juas buah tu harganye rm4. korang boleh share untuk 2 orang sebab siyes aku cakap, gelas die memang bapak besar! So no worries laa kalo bawak anak-anak datang sini, boleh share-share daripada membazir. lagipon, sharing is caring right? hehehe
aku pilih watermelon lychee (rm4.50) sebab guna dua buah kan. kalo durian belanda pon best! sila lah tengok menu sebaik mungkin, nanti korang rambang mata nak pilih air ape sebab sume sedap dan kaw-kaw. ko paham jela makna kaw-kaw tu.. lagi pekat dan likat. kompem ahh aku jatuh cinta selalu nak makan kat sini sebab depa tak kedekot! hooo

watermelon lychee-rm 4.50
apple- rm 4

black pepper steak-rm 13.90

One more thing, aku boleh habiskan masa lepak kat sini dua jam. sebab? sebab die serve dalam large portion for one person. nak habiskan tu, leh borak-borak dulu ngan geng-geng ko. haa sila lah angkut family ko, bff ko, housemates ko, bf ke, gf ke datang lepak sini. siyes tak menyesal weh!

Penat dok mengunyah fries sebab banyak gile dalam plate, contohnya ko order mix steak, dahla makan daging tu dah kenyang, sekali ada fries banyak. haa termenung weh nak habiskan. tu belum  ko order single fries saje yang dalam basket comel tu, Allah lagi banyakkk! aku pernah order hari tu dengan geng umah.. sumpah termenung nak habiskan! tu pon ramai kawan aku dah surrender siap paksa sorang-sorang buka mulut. yelaa pandai sangat nak order kan? tak baik membazir, nanti jadi kawan syaitanirrojimmm..hahaha

mix steak-rm 16.00


Aku memang dah banyak kali datang sini. pic kat atas ni masa aku lepak ngan bff aku zaman sekolah. sume nak datang sebab aku selalu upload gambo kat austin ni kat IG. sekali aku angkut semua. biar depa rasaaa..
well, ni pendapat peribadi aku dan ikut selera tekak aku. yang tak suka, jangan nak kondem kat sini..sebab ni review ikhlas daripada aku sebagai regular customer diorang. dah balik kelate nih, memang tak pergi dahlaaa..sob sob sob..korang tengok saje ke? cepat singgah kalo datang bangi.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...