KEK COKLAT DI PAGI RAYA



Tiba-tiba je aku rindu kat kek coklat...Bukan setakat rindu, tapi dah terasa nak 
ngap ! ngap !,...bawak masuk dalam mulut terus... 
Kalau dapat makan kek coklat basah tu, memang perggghhhhh....sedap hingga menjilat jari....hehehehe...

Tapi hari tu aku dah buat, ada pulak terlebih coklat..!!! macam haremmm je...pahit betol kek aku....!!! mesti tak boleh jadi menantu Chef Wan...cehhhh berangan je tahu...nasib baik tak kawin lagi, kalau kawin, mesti mak mentua aku marah-marah aku...hisyyyy tak de mak mentua pon, jangan tak tahu mak sendiri pon kadang-kadang membebel kalau anak dara dia malas masuk dapur...

Tapi, kalau kakak aku buat, sedap jerr aku makan...ceh wahhh, kau tak payah nak kembang hidung kat dalam entry aku ni...tapi memang dia minat buat kek pon, kalau aku lebih suka belajar masak lauk-pauk tu....nanti aku nak kawin, aku tempah kek kat kau ek..??? hahhaahaha....

Hmmm....last-last aku cari jugak pak cik google ni...sebab dia selalu membantu aku....heehehehe...
Tengok pic ni sume makin menaikkan selera ade lahhhh....





sedap kan kek yang atas tu, cair je coklat dia....yang bawah ni pon boleh tahan jugak, ade strawberry gitu....



Hmmm..yang atas tu, macam nak buat hantaran kawin pulak....yang bawah ni pulak bentuk segi empat, besar pulak tu...!!




hmmm..yang ni aku paling suka....nampak perfect dan cukup lengkap...
so sweet and delicious....



yang atas tu, ada bentuk love kecik-kecik tu, aku ingat lagi masa tu, aku marah kat kakak aku sebab dia tak bubuh benda tu lepas dah siap buat kek...penat taw aku beli love warna merah & putih...


 

P/S : Terus rasa nak pergi buat kek coklat sekarang....ke nak beli yang dah siap..???  tapi, nak makan jugak.... kalau wat sendiri lagi best kan...???



2 comments:

  1. k.jane kita ni reti ke bt kek cklat, ce bt ckit, nk tgk n nk ase.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh umah laa nok kak buat gak...aiii lamo xdgr cter bihah...gano cter loni..???

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...