SINGAPORE : PULAU SENTOSA



Hmmm...kali ni baru ada masa nak update last entry pasal trip to Singapore....Entry lepas-lepas banyak pasal mood raya...Tetibe je datang mood tu, nak wat camne..??? Aku update entry pon ikut mood taw...!!!

Kali ni, tak mo citer panjang-panjang...biar pic ni je yang menjelaskan keadaan masa tu...Tentu laa entry sekarang ni pasal Pulau Sentosa...



agak excited bila dapat sampai ke sini...


duduk atas huruf  T dan huruf O.. sebenarnya, perkataan nya adalah S.E.N.T.O.S.A....


kuda laut yang bulat matanya mengalahkan mata aku sendiri...


kami berdua...sorang amik kepala, sorang amik ekor...adil lah kan..???


kau janganlaa makan tangan aku wahai sotong kurita...!!! tapi dia comel, warna hijau... 


cantik kan dustbin ni...kalau dapat simpan dalam beg kan senang, 
bawa balik letak kat umah...


depan aku tu sebenarnya ada air yang sedang turun mencurah-curah...sebab tu nampak macam ada garisan halus warna putih...


Lepas tu, aku pon dok putar-putar je laa kat sekitar dataran ni, Huiksss tibe-tibe macam bosan...Dah laa tak tahu macam mana nak pergi beach station tu, kawan cakap pergi arah belakan patung tu, amik kau...!!!! benda lain pulak aku jumpa...Ni  laaa yang aku jumpa bila aku pergi belakang patung singa yang besar gedabak tuuu..!!!



dekatnya camera dengan muka aku...jumpa pulak pepatung yang besar lagi comel ni...



panjang kan benda ni, susah nak explain tapi dia macam kolam panjang gitu, ada air mengalir taw kat bawah tu, kalau aku jatuh tertonggeng kat belakang tu, basah lerr jawabnye...


comel kan patung ni...amik letak dalam bilik....!!!


Lepas tu, kaki ni terus merayap pergi mane entah...dah lupa dah kena pergi Beach Station...lantak laaa...kaki ni pon dah lenguh jalan sana sini....jalan punya jalan, dah sampai Imbiah Lookout balik...kuat jugak kaki ni berjalan even lenguh sekalipon....



jom bagi burung-burung ni makan...oiii patung je laa tu,....!!!


kenapa jalan dia macam ni..??? sape boleh bagi taw..???


fokuskan pada bunga purple hijau kat bawah tu, nampak macam bentuk love kan..???


beria-ia dia senyum...sebab wan dapat masuk 4D,pirates of caribbean...
dia nak lawan dengan ketam...!!
amik kau kan dah kena sepit kaki kat dalam tu...hehhehe....acah je,nama pon 4D...


Hari mula gelap, huikkkssss dah pukul 7....waaaa kena berkumpul pukul 7 kat sana...!! aku berpatah balik kat patung merlion tu, nampak monorail....terus baca papan tanda kat situ...ingatkan kena bayar naik benda ni, tak kena pon...!! aku terus beratur..masa tu dengan Kak Ila je....syok juga naik monorail ni, ramai mat salleh....so, kami berbalas senyuman je....

Sebenarnya kena berkumpul kat Beach Station pon sebab diorang dah beli tiket untuk tengok Songs of the Sea...macam teater kot...tapi, aku tak masuk pon, just lepak-lepak kat tepi pantai....



Jom pergi tengok....


kat atas bangunan ni, ada disko taw tak...??? 


sekali tengok macam buah anggur...rupanya lampu lip-lap....


muka pon dah keruh...letih sangat-sangat....


kami dalam kegelapan...


   naik bas, terus je tido sampai tak sedar diri.... Bye-bye Singapore...
kalau free, aku datang lagi ke sini....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...