SINGAPORE : UNIVERSAL STUDIO PART TWO (2)...


Hmmm...bila nak raya je, semua orang sibuk....buat tu laa.....ini laaaa....nak update blog pon terpaksa buat cepat-cepat...kalau line tu lajuuuuuuuu jer tahan laa jugak, ni cuak aku dibuatnya...
Apapun, aku nak sambung entry aku yang selanjutnya...trip to Singapore ni tak habis-habis lagi..banyak bebenor gambar dan cerita di sebaliknya...dah berapa part dah aku buat....

Entry sebelum ni aku cerita pasal Universal Studio(part one)...Ni nak sambung lagi.....Kali ni tak de laa banyak sangat cerita cuma gambar jer yang akan mengisahkan semua...
Masa ni dok round-round jerr sekitar universal ni sebelum kaki ni melangkah ke Pulau Sentosa...



Sayang pulak nak tinggal Universal Studio ni...Kalau kat Malaysia ada kan best...


Masa dok jalan-jalan kat sini, ternampak pulak tourist guide kat pintu masuk ni, pastu terus tanya dia boleh tak kalau nak amik gambar sama-sama...kena speaking english kot, dia tak paham kalau aku cakap Melayu...



Aku suka Hershey Chocolate tapi.......mahal kot kat sini nak beli....


sunyi pulak kat sini...aku pon tak fokus kat kamera dah...


basah laaa amik gambar kat sini...sape punyer idea ni??? snap pic guna fon, tak berapa clear pulak...


signboard yang agak chumel...shape dia pon menarik....


dok tunjuk-tunjuk lolipop tu..tahu laa comel sebab tergantung jerr and warna dia pon menarik...
Yummy...!!! tiba-tiba rasa nak makan lolipop...


dua-dua orang dah kebulur....makan laa kalau nak sangat, biar patah gigi tuu...!!!


cik wan ni, sempat pulak dia snap pic kat patung jelly ni....



sebelum pergi pulau sentosa, sempat lagi snap pic kat glob ni...mungkin ni yang terakhir....


Selepas itu, kami terus bergerak menuju ke Pulau Sentosa....Huhuhu macam tak sabar-sabar pulak nak sampai kat sana...lagipun aku masih tak dapat bayangkan keadaan kat sana....Tapi, tengah-tengah dok jalan pon sempat lagi snap pic....dah kena tinggal jauh pon, buat-buat tak tahu jer....nasib baik tak sesat...!!!



dah tak sabar-sabar diorang ni, aku & kak Ila masih lagi kat bawah tuu...


cantik kan kolam ni..???


dah nampak penat kawan aku sorang ni....


dapat snap pic kat patung ni...aishhhh hitam legam patung ni...!!!


P/S : Update laju-laju sebab mata dah ngantok..!!! Bye..Bye Universal Studio....kalau ada kelapangan, aku akan datang lagi....mungkin dengan orang lain pulak..!!!  




2 comments:

  1. sedaknyo derak singapore..nok ikut..kak dpt jemputan..nk g ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh laa nak g gak....nak g kalu ada saen...pahtu kak nak g dop..???

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...