NAK MAKAN BISKUT RAYA....????



Salam Ramadhan kepada semua.....tiba-tiba mood hari ni rasa nak makan biskut raya...raya lambat lagi tapi mulut tu dah gatal nak makan itu laa...ini laaa.....puasa pon tak habis lagi..

Tahun ni seperti biasa macam tahun-tahun sebelumnya, family aku tak buat biskut raya lagi dah,...Dulu-dulu umi aku rajin jugak laaa buat tapi sejak anak-anak dia makin dewasa, dah malas nak buat lagi....!! 2,3 tahun lepas, sebelum kakak aku pergi Mesir, kitorang just buat biskut cornflakes madu jerrr....itu laa yang terakhir... kalau nak makan sangat, pergi beraya kat umah orang, haaaa jumpa laaa biskut tu.....sebab bukan penggemar biskut, lebih suka makan kerepek....sape-sape yang pernah datang beraya kat umah aku tu, memang dah taw aku tak hidangkan biskut...hehehehe...nak makan, bawa sendiri laaa.....!!! (kejam tak..???)

Tapi, bukan tak suka biskut...suka jugakkk...!!! aku kalau jalan-jalan umah mak sedara, baru jumpa biskut and lepas tu, makan sepuas hati...balik umah dah tak ingat dah....hmmm...kalau rasa nak makan jugak, beli jerr yang dah siap kat kedai tu tapi kadang-kadang susah kan nak cari yang betol-betol sedap...tak cukup manis laaa, tak cukup lemak laa....tapi bagi aku, kalau dah nak makan sangat tu, semuanya sedappp...!!! ye dokkk../????

Biskut raya pilihan aku tak laaa banyak sangat...lagipon aku penggemar coklat, kalau biskut berasaskan coklat ataupon ada chip coklat ker...,,,yang tu sume aku rembat bawa masuk dalam mulut....ni pon aku dok godek-godek pak cik Google tu, dah tu jumpa laa biskut idaman tahun ni...pic ni sume aku edit, cuma gambar tu je aku cilok...!!! dah mengidam sangat nak makan biskut kan..???




Biskut yang paling digemari, Almond London...Aku percaya korang pon pasti suka dengan biskut ni kan..??? Yummy...!!!



Hmmm..ni Biskut Dam....aku kenal biskut ni pon masa pergi beraya kat umah mak sedara... sedap laa jugak..!!!




Biskut Choc Marble...coklatnya yang tebal tu pon dah mampu menaikkan selera makan aku...
mau 5 biji lebih kot aku rembat nanti...!!




Biskut Tart Nenas biasanya aku makan kat umah kawan-kawan aku...kadang-kadang beli jerr...



Biskut Cornflakes...yang atas tu, cornflakes coklat...yang bawah tu, cornflakes madu...ni pon favourite jugak...makan sampai lekat madu tu...manis nya tak terkata...!!


P/S : Kepada mak cik-mak cik, ibu-ibu, kakak-kakak yang sedang gigih buat biskut raya tu, teruskan usaha anda semua....kalau korang tak buat, tak rasa aku nak makan biskut raya....!!! Buat biskut tu buat jugak, jangan sampai tertelan...batal puasa...!!! 



2 comments:

  1. almond london paling sedak terrr..hehehe

    ReplyDelete
  2. hahaha..nati nak post laju ko kak....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...