HARRY POTTER CELEBRATES 15 YEARS WITH NEW BOOK COVERS


Masa nak bukak emel, tetibe ada berita pasal HARRY POTTER....eh bukan pasal watak utama tu ye..pasal cover buku nya yang sudah berubah wajah 100%...memandangkan aku ni pembaca tegar novel harry potter & jugak penonton setia setiap keluaran ceritanya, maka haruslah aku sensitif sedikit dgn isu-isu sebegini..
Hmmm dari dulu sampai sekarang still je layan Harry Potter...sangat suka dengan watak mereka bertiga...


                      
                     The new 'Sorcerer's Stone' cover (left) and the original (right)

Cover terbaru Harry Potter tu macam menceritakan perjalanan pertama Harry masuk ke dunia yang penuh magik..Nampak tak lelaki yang bertubuh besar tu dan burung hantu tersebut??? Lelaki tersebut bernama Hagrid & of course laa burung hantu salji yang comel tu milik Harry....Hedwig namanya dan warna dia sangat comel (putih salji)...kalau tak percaya, boleh tengok sendiri dalam movie Harry Potter ya...

Bak kata Kazu Kibuishi (the artist behind the New York Times), background tersebut dipilih kerana mereka sedang berjalan di kawasan shopping ahli sihir, Diagon Alley..Di sini lah tempat Harry mendapatkan semua peralatan sekolah termasuklah tongkat saktinya...

  My comments : I love the original ones because the illustrations are on the entire cover. I'm glad I own all the original ones but the new one is pretty cool & fantastic..!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...